Składniki: (14 szt.) 250 g. ziarna soi 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka przyprawy typu vegeta 1 łyżka płatków orkiszowych 2 łyżki płatków owsianych 3 łyżki siemienia lnianego 5 łyżek wrzątku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku garstka listków świeżej szałwii świeżo mielony czarny pieprz Oraz: około 1 szkl. panierki panko lub bułki tartej olej rzepakowy do smażenia Soję wypłucz, zalej zimną wodą i odstaw na noc. Na drugi dzień odcedź, zalej świeżą wodą (5 szkl.) i doprowa... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...