Karczek duszony w sosie własnym

Karczek duszony w sosie własnym

Karczek duszony w sosie własnym

Do obróbki mięsa najlepsze jest mięso wieprzowe otrzymywane ze sztuk o masie ok.100kgNajlepsze jest mięso lekko przerośnięte tłuszczem.Mięso wieprzowe jest bardzo delikatne, chyba że użyjemy do potraw kulinarnych mięsa ze starych wieprzy to wtedy jest mięso twarde i łykowate.Stare mięso zawsze jest ciemnoróżowe, a z młodych sztuk jest jasnoróżowe.Konserwujemy mięso wieprzowe przez solenie i peklowanie.Więcej na temat wieprzowiny, znajdziecie w tym linku.Serdecznie zapraszam  Zapraszam na stronę : KLI... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Autor

danusia19671

Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, karczek, mięso, buraczki, lekka, wieprzowina, kotlety, kotlet, ziemniaki, ziemniak, karkówka, mięso duszone

Inne przepisy z Kuchnia Danusi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.