Pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym.

Pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym.

Pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym.

Przepis na : obiad

     Soczyste, aromatyczne, mięsne kulki, duszone w pysznym, aksamitnym, pieczarkowym sosie... Pycha! Polecam! Składniki na pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym 500 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku namoczona w mleku mała kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka świeżego tymianku (lub 1/3 łyżeczki suszonego) 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz bułka tarta olej NA SOS: 6 pieczarek (pokrojone w kostkę) 2 cebule (pokrojone w kostkę) 200 ml śmietany 18% do gotowania 1 łyżka mąki 1 łyżka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, sosy, bułki, pieczarki, mięso, sos pieczarkowy, papryka, pulpeciki, mielone, pulpety, mięso mielone, grzyby, pieczarki w sosie, mięso na obiad, wołowina, wieprzowina, obiad, kotlet, kotlety, mięso duszone, sos do mielonego , sos mięsny, sos z grzybów , tarta na słodko, sos do jajek, mielone pieczarki, kotlety mielone, kotlet mielony z pieczarkami, kotlety mielone pieczarkami, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.