Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Przepis na : obiad

Kotlet de volaille (de wolaj), chrupiąca skórka, soczyste mięsko i nadzienie rozpływające się w ustach. Lubiany przez tak wielu a jednak gro ludzi obawia się go przyrządzać. Na filmie dołączonym do przepisu pokazuję że jednak to nic skomplikowanego :) Składniki (proporcje na 2 szt) : pierś z kurczaka 70 gr sera żółtego 50 gr masła  2 gałązki natki pietruszki 1 jajko bułka tarta  sól  pieprz  Przygotowanie : Odcinamy polędwiczkę i oczyszczamy filet. Przecinamy go wpół  i rozbijamy t... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Autor

MechanikMechanik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, bułki, piersi, pierś, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, polędwiczka, kotlet, de volaille, kotlety, polędwiczki, kurczak z serem, obiad, soczysta pierś z kurczaka, jajka z farszem, chrupiący kurczak, filet z kurczaka

Inne przepisy z Mechanik w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.