Pęczak z pieczonymi warzywami po włosku

Pęczak z pieczonymi warzywami po włosku

Pęczak z pieczonymi warzywami po włosku

Z trudem przychodzi mi dokonanie sezonowej zmiany w codziennych jadłospisach, bo choć pogoda za oknem od jakiegoś już czasu nie rozpieszcza, to letnie warzywa nadal nęcą swoim smakiem i kolorami. Nie dziwi zatem, że wobec perspektywy długiej jesieni i zimy moje menu chwilowo jeszcze pozostaje w klimacie wakacyjnym. I tak – upieczone bakłażan, papryka, pomidory i cukinia, z dodatkiem solidnej garści świeżej bazylii i oliwek, w towarzystwie odżywczej kaszy smakować będą niczym z włoskiej kuchni, przywodząc na myśl ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Even Better Food

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

Even Better FoodEven Better Food

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kasza, papryka, cukinia, wegańskie, makarony, makaron, dania z makaronem, kasza jaglana, kotlet, ryż, kolacja, dynia, kotlety, chilli, diety, dieta, sałata, ryż z warzywami, cukinia na zimę, czosnek w ziołach, kotlety mielone, suszone pomidory, kotlet z kaszy jaglanej, kotlety ryżowe

Inne przepisy z Even Better Food

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.