Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana

Przepis na : kolacja

Babka ziemniaczana to prosta i smaczna potrawa kuchni regionalnej głównie Suwalszczyzny i Podlasia. W tradycyjnej wersji przepisu do babki dodaje się mięso: kawałki boczku, kiełbasy, skwarki ze słoniny.  Najbardziej lubię babkę ziemniaczaną w wersji wegetariańskiej i taką upiekłam.  Kiedyś przygotowanie babki zajmowało mi sporo czasu, bo ziemniaki i cebulę ucierałam ręcznie na tarce. Teraz wykorzystuję do tego robota kuchennego i babka powstaje w kilkanaście minut.  Ziemniaki można zetrzeć na ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ziemniaki, babka ziemniaczana, tarta, kasza, ogórki kiszone, ogórki, mięso, placki, mielone, placki ziemniaczane, boczek, placuszki, bułki, kapusta kiszona, pasztet, kiełbasa, kapustą, sosy, surówka, kotlety, kotlet, kotlety ziemniaczane, kolacja, obiad, surówka z kapusty, sos pieczarkowy, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki na obiad, kotlet z kapusty

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.