Wieprzowina zapiekana w kiszonej kapuście
Wieprzowina zapiekana w kiszonej kapuście
Doskonała, rozgrzewająca zapiekanka na zimowe obiady. -- Skład: wieprzowina 0,5-07 kg, kapusta 1 kg, smalec 100 g, sól i pieprz, 2 marchewki. Opcjonalnie pieczarki i brukselka, które urozmaicą i tak już dobry smak kapusty z mięsem. Mięso płuczemy dokładnie w zimnej wodzie i osuszamy, potem kroimy na kawałki, które włożymy do kapusty. Ja wykorzystałem mięso ze schabu, które w sprzedaży jest podane z dużym nadmiarem nie schabu :) więc oddzielamy jedno od drugiego i mięso na kotlety zostawiamy na k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu chleba naszego
Autor
Dariusz Podlasek
Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, mięso, chleb, zapiekanki, zapiekanka, pieczarki, obiad, schab, kotlet, ziemniaki, kotlety, brukselka, wieprzowina, pieczywo, kapusta kiszona, zapiekanka z mięsem , pieczarki do obiadu, ziemniaki zapiekane, zapiekanka z ziemniakami, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z chleba naszego
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję