Wieprzowina zapiekana w kiszonej kapuście

Wieprzowina zapiekana w kiszonej kapuście

Wieprzowina zapiekana w kiszonej kapuście

Doskonała, rozgrzewająca zapiekanka na zimowe obiady. -- Skład: wieprzowina 0,5-07 kg, kapusta 1 kg, smalec 100 g, sól i pieprz, 2 marchewki. Opcjonalnie pieczarki i brukselka, które urozmaicą i tak już dobry smak kapusty z mięsem. Mięso płuczemy dokładnie w zimnej wodzie i osuszamy, potem kroimy na kawałki,  które włożymy do kapusty. Ja wykorzystałem mięso ze schabu, które w sprzedaży jest podane z dużym nadmiarem nie schabu :) więc oddzielamy jedno od drugiego i mięso na kotlety zostawiamy  na k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mięso, chleb, zapiekanki, zapiekanka, pieczarki, obiad, schab, kotlet, ziemniaki, kotlety, brukselka, wieprzowina, pieczywo, kapusta kiszona, zapiekanka z mięsem , pieczarki do obiadu, ziemniaki zapiekane, zapiekanka z ziemniakami, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.