Składniki: kapusta włoska (6 liści) czerwona soczewica (1/2 szklanki) cebula (1 szt.) zmielone płatki owsiane (2 łyżki) podgotowana mąka kukurydziana (3/4 szklanki) woda olej sól pieprz Czas przygotowania: ok. pół godziny Liczba porcji: 1 Przygotowanie: To jest przepis w rodzaju "jak wykorzystać to, co zostało z innej potrawy". Miałam liście kapusty, w których piekłam gołąbki i szkoda było je wyrzucać, więc zrobiłam z nich placki. Pierwszy krok zależy od tego, czy już mamy upieczoną kapustę z goł...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...