Placki z kapusty

Placki z kapusty

Składniki: kapusta włoska (6 liści) czerwona soczewica (1/2 szklanki) cebula (1 szt.) zmielone płatki owsiane (2 łyżki) podgotowana mąka kukurydziana (3/4 szklanki) woda olej sól  pieprz Czas przygotowania: ok. pół godziny Liczba porcji: 1 Przygotowanie: To jest przepis w rodzaju "jak wykorzystać to, co zostało z innej potrawy". Miałam liście kapusty, w których piekłam gołąbki i szkoda było je wyrzucać, więc zrobiłam z nich placki.   Pierwszy krok zależy od tego, czy już mamy upieczoną kapustę z goł...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.