Potrawy o nowszym rodowodzie, często wspólne z kuchnią niemiecką, włoską i francuską, ale obecnie bardzo charakterystyczne dla p
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Potrawy o nowszym rodowodzie, często wspólne z kuchnią niemiecką, włoską i francuską, ale obecnie bardzo charakterystyczne dla p
befsztyk tatarski – popularna potrawa z surowego mięsa, golonka gotowana – popularna także w Niemczech zwana Schweinehaxe , gulasz – i inne potrawy z papryką, znane z Węgier i Bałkanów, flaczki, kalafior gotowany , podawany z zasmażką z masła i bułki tartej (patrz: jarzyny po polsku), mizeria – pochodząca z Francji, podawana do kurczaka smażonego lub pieczonego, naleśniki – potrawa wykształcona pod wpływem francuskim z dawnych placków i podpłomyków, kotlet schabowy w panierce , podawany z warzywami i ziemniakami, ...
Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKAAutor
KUCHNIA POLSKA
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, kluski, placki, ryż, mięso, sosy, jabłka, tarta, zupa pomidorowa, makaron, ziemniaki, makarony, zupa, naleśniki, obiad, francuskie, sznycle, kalafiorem, schabowe, risotto, kotlet, kotlety, golonka, kalafior, naleśnik, bułki, spaghetti, kurczak, gulasz, wołowina
Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA
Dodaj komentarz