Potrawy o nowszym rodowodzie, często wspólne z kuchnią niemiecką, włoską i francuską, ale obecnie bardzo charakterystyczne dla p

Potrawy o nowszym rodowodzie, często wspólne z kuchnią niemiecką, włoską i francuską, ale obecnie bardzo charakterystyczne dla p

befsztyk tatarski – popularna potrawa z surowego mięsa, golonka gotowana – popularna także w Niemczech zwana Schweinehaxe , gulasz – i inne potrawy z papryką, znane z Węgier i Bałkanów, flaczki, kalafior gotowany , podawany z zasmażką z masła i bułki tartej (patrz: jarzyny po polsku), mizeria – pochodząca z Francji, podawana do kurczaka smażonego lub pieczonego, naleśniki – potrawa wykształcona pod wpływem francuskim z dawnych placków i podpłomyków, kotlet schabowy w panierce , podawany z warzywami i ziemniakami, ...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kluski, placki, ryż, mięso, sosy, jabłka, tarta, zupa pomidorowa, makaron, ziemniaki, makarony, zupa, naleśniki, obiad, francuskie, sznycle, kalafiorem, schabowe, risotto, kotlet, kotlety, golonka, kalafior, naleśnik, bułki, spaghetti, kurczak, gulasz, wołowina

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.