Duża porcja witamin na zimę. Pomysł od koleżanki Agnieszki. W oryginale szpinak, u mnie jarmuż, może być jedno i/lub drugie. Smacznego! Składniki na 3 porcje: 3 banany 1 duża garść jarmużu lub szpinaku 2 pomarańcze ok. 1 szklanki wody mineralnej (lub trochę więcej) Banany i pomarańcze obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Wszystkie owoce i warzywa umieść w wysokim naczyniu, wlej wodę i zmiksuj/zblenduj. Śląskie maszkety: oblaty i dekle (pyszne), szkloki (cukierki: winogronowe, rabarbarowe, kakaowe i kawowe), kopa... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).