W większości domów ryba kojarzy się jedynie w postaci kotletów rybnych lub wersji panierowanej. Natomiast mięso rybie jest dość wdzięczne do wielu potraw z udziałem warzyw. Świetnie komponuje się w postaci sosów, jak i zapiekanek. Ryba nie musi być nudna, choć niestety sama kiedyś o niej podobnie myślałam, dopóki nie zaczęłam więcej kombinować w kuchni i łamać pewnych utartych stereotypów. Teraz już nikt nie powie mi, że coś do siebie nie pasuje. Jednemu albo dane połączenie smakuje albo nie. Moja dzi... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Dokładnie! Ryba ma tak cudowne mięso..Jasne lubię ją panierowana, ale taka bez również! Właśnie w towarzystwie warzyw, mmm:)
Uwielbiam rybę na obiad, smażoną i panierowaną. Dla mnie pyszności i ideał :)
ale dawno nie jadłam rybki :) zjadłabym z przyjemnością taki kolorowy obiadek :P
mmm smakowitości! ostatnio mnie ciągnie do rybek :)serdecznie zapraszam na risotto z pieczarkami! :)
Świetnie podane, świetnie przygotowane danie, które z pewnością wypróbuję :)
Ja najbardziej lubię bakłażana smażonego w panko ale na rybę też dam się skusić :)!
ostatnio ciągnie mnie do ostrych potraw więc Twoje danie wpadło mi w oko :)
Ja za rybą nie przepadam, ale Twoja propozycja mnie zaciekawiła :-)