Kremowa zupa fasolowa z pikantnymi pieczarkami

Kremowa zupa fasolowa z pikantnymi pieczarkami

Kremowa zupa fasolowa z pikantnymi pieczarkami

Przepis na : obiad

Zimą chętniej jemy gęstsze i treściwsze zupy. Rozgrzewają nas i sycą, co jest bardzo ważne przy takiej pogodzie. Dzisiaj zapraszam na zupę krem z fasoli. Bez mięsa, na maśle i słodkiej śmietanie. Smakuje delikatnie i idealnie komponuje się z pikantnym dodatkiem, jakim są pieczarki usmażone na maśle z dodatkiem papryczki chili. Naprawdę jest to idealna zupa na zimę. Składniki (3-4 porcje): 200 g suchej białej fasoli 2 duże pietruszki 1/2 średniego selera 1 średnia cebula 3 duże ząbki czosnku 2 łyżki oleju 50... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.