WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 3 kotlety schabowe, 1/2 dużej papryki czerwonej, 2-3 korniszony (u mnie z dodatkiem chili), 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 4 średniej wielkości pieczarki, 3 czubate łyżeczki mascarpone, przyprawa do wieprzowiny Cykoria , 2 łyżki oleju. Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Każdy plaster przekrawam wzdłuż na połowę, spłaszczam dłonią i kroję w cienkie paski. Paprykę i ogórki kroję w ... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...