Pieczony filet z kurczaka w panierce z bułki tartej

Pieczony filet z kurczaka w panierce z bułki tartej

Pieczony filet z kurczaka w panierce z bułki tartej

Przepis na : obiad

Pieczony filet w klasycznej panierce to alternatywa dla tradycyjnej wersji, fileta smażonego w tłuszczu. Zachowujemy smak panierki (która po pieczeniu jest chrupiąca) wybierając jednocześnie zdrowszą wersję:). Smak nieco inny, ale wart polecenia. 2 filety z kurczaka 1/2 szklanki bułki tartej  1 jajko L 3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1. Filety rozbijamy jak na kotlety.  2. W misce roztrzepujemy jajko z jogurtem i przyprawami. W powstałej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.