Kolety mielone z ryżem i pieczarkami

Kolety mielone z ryżem i pieczarkami

Kolety mielone z ryżem i pieczarkami

Składniki: * 250 g pieczarek * 250 g mięsa mielonego * 50 g ugotowanego ryżu * cebula * jajko * 2 łyżeczki ostrej musztardy * 2 łyżki kaszy manny * łyżeczka majeranku * natka pietruszki * sól * pieprz * bułka tarta do obtaczania * łyżka masła * olej do smażenia Przygotowanie: W rondelku roztapiamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki starte na tarce na drugich oczkach i smażymy do momentu odparowania wody. Na koniec dodajmy sól i pieprz, zdejmujemy  gazu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.