Składniki : 1/2 szklanki czarnego ryżu 15 dag grochu łupanego ewentualnie 1 jajko 1 cebulka pokrojona i przesmażona sól, pieprz czarny i ziołowy, majeranek tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Groch namoczyć najlepiej na noc, ugotować do miekkości Ryż również ugotować, z ok.1 dużą szklanką wody- u mnie trwało to ok. 40 min. Składniki połączyć- zmiksować Dodać przesmażoną cebulkę, doprawić do smaku solą i ziołami, dodać ewentualnie jajko, jeśli konsystencja będzie wtedy za rzadka dodać ze 2 łyżki kaszy manny- wym... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula