Mąka z cieciorki – właściwości i zastosowanie
Mąka z cieciorki – właściwości i zastosowanie
Dziś będzie o mące bezglutenowej, do której wciąż wiele osób podchodzi z pewną dozą nieufności. Mąka z ciecierzycy stała się popularna stosunkowo niedawno, stąd też niektórzy nie do końca wiedzą jakie ma właściwości i jak tak naprawdę wykorzystać ją w swojej kuchni. Postaram się nieco rozjaśnić i przekonać Was, że warto spróbować. Zacznijmy od podstaw, czyli wyjaśnienia pokrótce jak w ogóle powstaje bohaterka dzisiejszego wpisu. Jak pewnie kojarzycie, ciecierzyca należy do roślin strączkowych. Najczęście... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Powiedz dietom nie
Autor
Daria Waś
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
diety, dieta, ciasto, tarta, naleśniki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, do pracy, bułki, naleśnik, sosy, bezglutenowe, mielone, placki, kotlety, gofry, drożdżowe, zupa, kotlet, puszyste ciasto, łatwe ciasto, proste ciasto, ciasto z białek , ciasto na naleśniki, prosta zupa, bułka pszenna, kotlety mielone, bułki bezglutenowe
Inne przepisy z Powiedz dietom nie
Dodaj komentarz