Kotlety ryżowe z tuńczykiem
Kotlety ryżowe z tuńczykiem
Składniki: 1 szklanka ryżu puszka tuńczyka 1 jajko 1 cebula 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2 ząbki czosnku olej do smażenia bułka tarta sól, biały pieprz Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Tuńczyk osaczyć z zalewy. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażyć. Wszystkie składniki wrzucić do miski,dodać jajko, doprawić imbirem, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na r... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi
Autor
Kasia Łysy
Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ryż, tuńczyk, imbir, cebula, mielone, bułki, kotlet, kotlety ryżowe, kotlety, ryż smażony, kotlety mielone
Inne przepisy z magiczna kuchnia Kasi
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję