Schab w marynacie jogurtowej zapiekany z cebulą i pieczarkami

Schab w marynacie jogurtowej zapiekany z cebulą i pieczarkami

Schab w marynacie jogurtowej zapiekany z cebulą i pieczarkami

Przepis na : obiad

Jeśli znudził Wam się tradycyjny schab pieczony lub kotlety, to ta wersja schabu jest idealna aby posmakować nowego smaku. Dzięki połączeniu cebuli i pieczarek mięsko jest soczyste i miękkie.   Składniki: schab (ilość według własnej potrzeby) pieczarki cebula jogurt naturalny czosnek majeranek sól pieprz Przygotowanie: Schab umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1cm (ja miałam 1,2kg schabu).  Do jogurtu naturalnego (400ml) przecisnąć 4 ząbki czosnku, dodać 2 łyżeczki majeranku, pieprz, sól i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Autor

Agnieszka SnochAgnieszka Snoch

Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, pieczarki, dieta, mielone, marynaty, kotlet, kotlety, mięso, obiad, mięsa pieczone, kotlet mielony z pieczarkami, kotlety mielone, mięso mielone

Inne przepisy z Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.