Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym
Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym
Przepis na : obiad
Składniki: 0,5 kg polędwicy wieprzowej kilka suszonych podgrzybków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki masło sól, pieprz Polędwicę opłukać, pokroić na 1 cm kotlety, lekko rozbić. Oprószyć każdy solą i pieprzem. Obsmażyć do zarumienienia na maśle z obu stron. Przełożyć do rondla wraz z powstałym bulionem. Cebule zeszklić na maśle. Dodać do mięsa. Zalać wodą tylko tyle by zasłonić mięso. Dusić przez ok. 30 min. Grzyby zalać gorącą wodą, odczekać 5 min, dodać wraz z powstałą zalewą do mięsa. Du... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Konrad Gotuje
Autor
Konrad
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
polędwiczka, polędwiczki, polędwiczki w sosie, mięso, grzyby, mięso duszone, sosy, kotlety, kotlet, czosnek, wieprzowina, obiad, polędwiczki wieprzowe w sosie, sos z grzybów , polędwiczki wieprzowe, mięso na obiad
Inne przepisy z Konrad Gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję