Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym

Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym

Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym

Przepis na : obiad

Składniki: 0,5 kg polędwicy wieprzowej kilka suszonych podgrzybków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki  masło sól, pieprz Polędwicę opłukać, pokroić na 1 cm kotlety, lekko rozbić. Oprószyć każdy solą i pieprzem. Obsmażyć do zarumienienia na maśle z obu stron. Przełożyć do rondla wraz  z powstałym bulionem. Cebule zeszklić na maśle. Dodać do mięsa. Zalać wodą tylko tyle by zasłonić mięso. Dusić przez ok. 30 min. Grzyby zalać gorącą wodą, odczekać 5 min, dodać wraz z powstałą zalewą do mięsa. Du... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Konrad Gotuje

Autor

KonradKonrad

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polędwiczka, polędwiczki, polędwiczki w sosie, mięso, grzyby, mięso duszone, sosy, kotlety, kotlet, czosnek, wieprzowina, obiad, polędwiczki wieprzowe w sosie, sos z grzybów , polędwiczki wieprzowe, mięso na obiad

Inne przepisy z Konrad Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.