Knedle Czeskie (knedliki)

Knedle Czeskie (knedliki)

Knedle Czeskie (knedliki)

Przepis na : obiad

Skład: 0,5 kg mąki krupczatki 2 jajka 300 ml mleka 20 g drożdży szczypta soli łyżka cukru Drożdże utrzeć z cukrem, dodać do ciepłego mleka z 2 łyżkami mąki i odstawić na 10 min. w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu rozczynu dodać resztę składników i wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć naczynie folią i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia  (minimalnie 30 min).  Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części i uformować knedle. W garnku zagotować osoloną wodę, knedle gotować ok. 10 minut (knedle w czasie gotowani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Konrad Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.