Przepis na : obiad
Kluski śląskie to dla mnie rozwiązanie wypadkowe, gdy na obiedzie spotykają się miłośnicy i przeciwnicy ziemniaków. Bo nawet jeśli ktoś nie lubi pure, to z przyjemnością zjada kluchy :) Tak pogodziłam gusta smakowe młodego Gościa i swoje ;) Poza tym to bezglutenowy sposób na wykorzystanie nadmiaru gotowanych ziemniaków. Składniki : ugotowane ziemniaki i mąka ziemniaczana w proporcji 4:1 (u mnie 720 g pure i 180 g mąki ziemniaczanej, z czego wyszły 3 pokaźne porcje) sól Nastawić wodę na gotowanie klusek. Oso... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)