Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie

Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie

Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie

Bakłażan, zwany także oberżyną to roślina należąca do rodziny psiankowatych. To warzywo szeroko wykorzystywane oraz cenione w kuchni ze względu na znajdujące się w nim cenne składniki odżywcze. Sprawdź, jakie korzyści dla zdrowia przynosi jedzenie bakłażanów oraz jakie potrawy możemy z niego przyrządzić. Wartości odżywcze Bakłażan, zwany także oberżyną należy do gatunku roślin psiankowatych. Z botanicznego punktu widzenia bakłażan jest owocem. Oberżyna w kuchni polskiej ceniona jest przede wszystkim za swoje w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję