Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie

Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie

Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie

Bakłażan, zwany także oberżyną to roślina należąca do rodziny psiankowatych. To warzywo szeroko wykorzystywane oraz cenione w kuchni ze względu na znajdujące się w nim cenne składniki odżywcze. Sprawdź, jakie korzyści dla zdrowia przynosi jedzenie bakłażanów oraz jakie potrawy możemy z niego przyrządzić. Wartości odżywcze Bakłażan, zwany także oberżyną należy do gatunku roślin psiankowatych. Z botanicznego punktu widzenia bakłażan jest owocem. Oberżyna w kuchni polskiej ceniona jest przede wszystkim za swoje w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.