Przepis na : kolacja
Kiedyś na wszystkich imprezach rodzinnych, imieninach u cioci czy wujka nie mogło jej zabraknąć. Galaretka z nóżek, tradycyjna, pełna kolagenu naturalnie pozyskanego z gotujących się wieprzowych nóżek. Zawsze dodaję do nóżek golonkę, głównie po to aby mieć w mojej galaretce mięso a nie jedynie tłuszcz. Staram się aby moje galaretki były możliwie nietłuste. Polecam Wam także inne przepisy: – domowy rosół – rosół z kaczki – pierogi z mięsem – pierogi ruskie – kotlet schabowy ̵... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...