Drobiowe kotleciki z chrupiącej panierce z orzechów włoskich zrobiłam z chęci przygotowania czegoś nowego. Jest to fajna opcja dla wszystkich tych, którzy łapią się na tym, że jedzą w pośpiechu Tutaj, nie ma zmiłuj, jest co gryźć;) Mięsko jest bardzo ciekawe, chrupiące. Najlepiej jest dość cienko je rozbić, by szybko się usmażyło. Warstwa orzechów jest dość gruba, ale nie przejmujcie się, jeśli całe kotlety nie będą obtoczone orzechami. 1 duża pojedyncza pierś kurczaka 150-200 g orzechów włoskich 2 białka 3 ły... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...