Chrupiąca pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą

Chrupiąca pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą

Chrupiąca pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą

Uwielbiam tradycyjne kotlety z piersi kurczaka. Zazwyczaj przekrajam pierś na 2 płaskie filety, panieruję i smażę na patelni. Czasem jednak mam ochotę dodać coś więcej, aby przełamać rutynę. Świeża mozzarella nada mu wyjątkowego smaku, a nawet niesamowitej soczystości! Sami sprawdźcie ;) Z podanych składników przygotowałam 4 porcje kurczaka. Składniki: 4 piersi z kurczaka 1 opakowanie mozzarelli w zalewie 2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto z Kotła

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.