Boczniaki panierowane

Boczniaki panierowane

Boczniaki panierowane

Składniki: 250 g boczniaków; 250 ml mleka; 2 jaja; 2 łyżki mąki pszennej; Bułka tarta; Sól; Pieprz; Masło klarowane do smażenia. Sposób przygotowania: Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowymi ręcznikami, jeżeli mają długie nóżki należy je delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa (jak u mnie) lub odciąć, gdyż mogą być twarde. Przełożyć do miski. Zalać zimny mlekiem. Odstawić na min. 15 minut. Po tym czasie boczniaki wyjąć z mleka i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami (inaczej panierka nie będzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.