Placki z kaszy jaglanej ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Placki z kaszy jaglanej ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Placki z kaszy jaglanej ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis na : kolacja

Ogólnie kaszę jaglaną ze szpinakiem i suszonymi pomidorami lubię bardzo tak, jako samodzielne danie, jak i dodatek do mięs. Ostatnio mięso nie bardzo mi smakuje, więc jem go znacznie mniej. Przygotowaną wcześniej kaszę wykorzystałam do placków, co okazało się bardzo dobrym pomysłem. 2 porcje: 100 g kaszy jaglanej 75 g szpinaku świeżego lub mrożonego w liściach 5-6 pomidorów suszonych 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego lub, jeśli używasz pomidorów w oliwie/oleju, to może być olej z nich właśnie 1 jajko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...