Cześć Szynka wieprzowa u mnie w domu zawsze była "trudnym" mięsem. O ile pozostałe części świnki od razu w mojej rodzinie kojarzą się z konkretnym (konkretnymi daniami), o tyle z szynką trzeba było zawsze pokombinować. Daje to szansę na poeksperymentowanie z nowymi przepisami. Ostatnio jednak postawiłam na klasykę kuchni polskiej, czyli bitki wieprzowe według przepisy mojej babci. Bitki wieprzowe Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, płaski talerz, widelec, głęboką patelnię lub brytfannę, tłuczek do mi... czytaj dalej...
Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.