KRÓLIK W ŚMIETANIE

KRÓLIK W ŚMIETANIE

KRÓLIK W ŚMIETANIE

Królik jest bardzo delikatnym i miękkim mięsem. Białko mięsa króliczego jest w 90% przyswajalne przez organizm człowieka. Charakteryzuje się małą zawartością cholesterolu w porównaniu do mięsa drobiowego i cielęcego. Mięso królicze bogate jest w witaminy (szczególnie w witaminy z grupy B) i mikroelementy (sole żelaza, wapnia, magnezu, potasu, cynku, miedzi, manganu)   Mając na uwadze walory odżywcze i dietetyczne, spożycie mięsa króliczego zaleca się przede wszystkim ludziom starszym, dzieciom i osobom cierpi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, mięso, drobiowe, seler, sosy, kasza, por , indyk, dietetyczne , makarony, makaron, dietetycznie, kurczak, ziemniaki, mięso dietetycznie, świąteczne przepisy, kotlet, kotlety, kurczak z cytryną, sos do kurczaka, kurczak z czosnkiem, makaron smażony, dietetyczny kurczak, kotlety drobiowe, dania dietetyczne, dania z kurczakiem, kurczak z makaronem, sos do makaronu, mięso duszone, kotlety drobiowe w kostkę

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.