Kapusta duszona z jabłkami, z żurawiną w cukrze

Kapusta duszona z jabłkami, z żurawiną w cukrze

Kapusta duszona z jabłkami, z żurawiną w cukrze

Poszukuję. Nowych smaków i zapachów, odkrywczych połączeń. W niedzielne przedpołudnie postanowiłam zrobić coś do tzw. kotleta. Wybór padł na kapustę, a czemu nie połączyć jej z jabłkami? Okazało się, że to dobre i smaczne zestawienie, delikatne, w sam raz do pikantnego mięsa i w towarzystwie cierpko słodkiej żurawiny. Kapusta duszona z jabłkami, z żurawiną w cukrze 500 g białej kapusty, poszatkowanej 1 mała cebula, pokrojona w piórka 3 antonówki, obrane i pokrojone w kostkę 2 łyżki masła lub in... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, jabłka, żurawina, pieczywo, chleb, kotlety, mięso, kotlet, dodatki do mięs, wegetariańska, kotlet z kapusty, czerwona kapusta, mięso duszone

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.