Łopatka wieprzowa w czerwonym winie
Łopatka wieprzowa w czerwonym winie
Smak łopatki w dużej mierze będzie zależał od wina jakiego użyjemy podczas jej gotowania. Pół wytrawne będzie najlepszym klasykiem, jeśli jesteśmy zwolennikami smaków mięs słodkich i miodowych warto wino słodkie lub pół słodkie.
Składniki:
1 kg łopatki wieprzowej bez kości
2 szklanki czerwonego wina
pół cebuli
5-6 ząbków czosnku
1/4 szklanki octu jabłkowego
5-6 łyżek mąki
kilka łyżek oleju
2 łyżki cukru
kilka listków świeżej szałwii i majeranku,(lub po 1 łyżka suszonej)
pieprz
szczypta soli
Mi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka
Autor
Apetyczna babeczka
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babeczki, mięso, słodkie, cebula, mięso duszone, kotlety, kotlet, susz, dania bez mięsa
Inne przepisy z Apetyczna babeczka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję