Kotlet de volaille zwany "dewolajem":)
Kotlet de volaille zwany "dewolajem":)
Klasyczny de volaille to pierś z kurczaka zrolowana z masłem. Ja natomiast do środka wkładam ser żółty. Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 plasterki żółtego sera (u mnie gouda) 1 jajko 2 łyżki mąki bułka tarta sól pieprz mielona słodka papryka Mięso umyć i oczyścić delikatnie z ewentualnych błonek Każdą pierś rozbić tłuczkiem dosyć cienko (lepiej się usmaży w środku) Ser pokroić w paski: dwa plasterki na jedną pierś (wyjdzie 8 pasków) Ułożyć ser na jednej połowie piersi i zwijać od tej strony, gdzie ser zost... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Autor
Szczęśliwa Kuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierś, piersi, ser, tarta, ser żółty, jajko, bułki, mielone, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, papryka, kotlet, de volaille, kotlety, brokuł, ziemniaki, mięso, brokuły, ziemniak, kurczak z serem, drugie danie, mięso mielone, tarta na słodko, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z papryką , brokuł z jajkiem, smażony ser, kotlety mielone
Inne przepisy z www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Dodaj komentarz