GULASZ Z MIĘSA I BAKŁAŻANA Z ZALEWY
GULASZ Z MIĘSA I BAKŁAŻANA Z ZALEWY
SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 500 ml przecieru pomidorowego 100 ml wody 2 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Olej do smażenia np.rzepakowy 6 plastrów bakłażana z zalewy lub oleju PRZYGOTOWANIE: Do garna o grubym dnie wlewam olej dodaję mięso i przyprawy smażę na rumiano. Czosnek przeciskam przez praskę. Bakłażana z zalewy drobno siekam. Dodaję do mięsa. Wlewam przecier pomidorowy i 100 ml wod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki
Autor
Patunia Patunia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, mielone, placki, zupa pomidorowa, papryka, gulasz, mięso mielone, makarony, makaron, kotlet, kotlety ziemniaczane, kotlety, indyk, curry, placki ziemniaczane, mięso duszone, kotlet siekany, makaron smażony, kotlety mielone
Inne przepisy z Gotowanie Patki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję