Kąski schabowe w sosie z wędzonej papryki

Kąski schabowe w sosie z wędzonej papryki

Kąski schabowe w sosie z wędzonej papryki

Przepis na : obiad

Kolejny pomysł na przyrządzenie schabu by uniknąć na talerzu tradycyjnego kotleta w panierce:) Tym razem jest to schab w sosie z dodatkiem wędzonej papryki, która nadaje potrawom smaku charakterystycznego dla paprykowych chipsów.  Mięso i marynata: 500g schabu 250g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz olej  Sos: 500ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 100 ml śmietanki 12% 1. Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Dodajemy jogurt naturalny, papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.