Dziś ponownie mierzę się z tematem placków. Cześć was placki uważa za racuchy. Moim zdaniem obie nazwy mogą być używane zamiennie. Choć dla mnie racuchy kojarzą się niezmiennie z jabłkami. Placki czy racuchy na słodko są doskonałą alternatywą dla kotletów czy różnych mięs. Mogą być podawane na obiad lub wczesną kolację. Dziś właśnie zajmiemy się takimi szybkimi plackami, które sprawdzą się właśnie jako danie kolacyjne. Przygotowanie ich zajęło mi około 20 minut. Moim zdaniem świetnie pasuje do nich cukier puder l...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.