Karkówka w sosie paprykowym.

Karkówka w sosie paprykowym.

Karkówka w sosie paprykowym.

Karkówka w sosie paprykowym to moja kolejna propozycja na danie mięsne. Nie wygląda ono zbyt apetycznie na zdjęciu, ale zapewniam Was, że jest bardzo smaczne. Składniki: 700 g karkówki bez kości 1 szklanka śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1 cebula 1,5 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz 1 łyżeczka mąki Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na plastry o grubości 0,5 cm. Każdy kawałek skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, papryka, karkówka, sos paprykowy, sok, cebula, cytryna, sosy, dania mięsne, kotlet, kotlety, mięso duszone, sos mięsny, karkówka w cebuli, dania bez mięsa

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.