Smaczne i łatwe w przygotowaniu Składniki ( 4 porcje): 4 dobrze rozbite kotlety ze schabu 1 cebula 4 ziela angielskie 4 liście laurowe sól i pieprz olej do smażenia mąka pszenna i masło do zasmażki- po 1 łyżce Przygotowanie: na patelni rozgrzej olej cebulę pokrój w kostkę na rozgrzanym oleju obsmaż na rumiano z obu stron, przełóż je do garnka na tej samej patelni podsmaż przez chwilę cebulę, dodaj do garnka do garnka wrzuć ziele angielskie i liść laurowy następnie wlej do niego tyle wody, aby lekko przykry... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.