Kurczak w panierce kukurydzianej

Kurczak w panierce kukurydzianej

Kurczak w panierce kukurydzianej

Lubię panierkę kukurydzianą , bo ma ładny kolor, a kurczak ma delikatniejszy smak :) Zazwyczaj przygotowuję ją łącząc mąkę kukurydzianą z inną np. z ciecierzycy, owsianą albo zwykłą pszenną. Składniki: 1 pierś z kurczaka Łyżka mąki kukurydzianej Łyżką mąki z ciecierzycy (lub zwykłej pszennej) Sól, pieprz, tymianek Jajko Tłuszcz do smażenia Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka oczyścić, rozdzielić na mniejsze kawałki (można delikatnie ubić tłuczkiem). W między czasie wymiesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, piersi, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kotlet, kotlety

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.