Lubię panierkę kukurydzianą , bo ma ładny kolor, a kurczak ma delikatniejszy smak :) Zazwyczaj przygotowuję ją łącząc mąkę kukurydzianą z inną np. z ciecierzycy, owsianą albo zwykłą pszenną. Składniki: 1 pierś z kurczaka Łyżka mąki kukurydzianej Łyżką mąki z ciecierzycy (lub zwykłej pszennej) Sól, pieprz, tymianek Jajko Tłuszcz do smażenia Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka oczyścić, rozdzielić na mniejsze kawałki (można delikatnie ubić tłuczkiem). W między czasie wymiesz... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com