Kotlety jajeczne z porem

Kotlety jajeczne z porem

Kotlety jajeczne z porem

Przepis na kotlety z jajek z dodatkiem pora, idealne na bezmięsny obiad. Składniki (na 5 średnich kotlecików): 5 jajek ugotowanych na twardo 1 surowe jajko jedna czerstwa bułka (kajzerka) 2 łyżki kaszy manny średni por sól, pieprz bułka tarta   Przygotowanie Por kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Studzimy. Bułkę moczymy w wodzie, kiedy zmięknie odciskamy dokładnie. Jajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub miksujemy z bułką. Do bułki i jajek dodajemy por, surowe jajko, kaszę manną i przyprawy. S... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.