Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami

Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami

Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami

Przepis na : obiad

Prosta słodka surówka do obiadku, pasuje do słodkich dań np. roladek z żurawiną czy zwykłego kotleta drobiowego w panierce z kokosa czy orzechów. Idealna do zjedzenia na podwieczorek.składniki:400 g marchewki4 jabłka200 g suszonych moreli Kresto5 łyżek oleju rzepakowego3 łyżki soku z cytrynyMarchewkę i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Morele pokroić w paseczki. Wszystko wymieszać, dodać olej i sok z cytryny. Jeszcze raz wymieszać i odstawić na godzinkę aby morele naciągły soków z surówki. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.