Polska - Wegańskie szare kluski z kapustą kiszoną i tofu-skwarkami
Polska - Wegańskie szare kluski z kapustą kiszoną i tofu-skwarkami
Przepis na : obiad
Powraca mamina kuchnia i pomysł na wegańską wersję tradycyjnego niedzielnego obiadku. Poprzednio proponowaliśmy zupę z kaszą jaglaną i pieczarkami i kotlety ziemniaczane z sosem z ogórków kiszonych (również w wegańskiej wersji). Dzisiaj przyszedł czas na kolejny klasyk, czyli szare kluski z zasmażaną kiszoną kapustą i tofu-boczkiem. Składniki (3 porcje): - 0.5 kg ziemniaków - 1 łyżka mielonego siemienia lnianego - 0.5 szklanki mąki pszennej - 3/4 łyżeczki soli - szczyp... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze
Autor
Kacper Rossa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, kapustą, mielone, kapusta kiszona, ciasto, ziemniaki, ogórki, ogórki kiszone, kotlet, kotlety, zupa, pieczarki, boczek, kotlety ziemniaczane, kasza jaglana, sosy, obiad, kotlet z kaszy jaglanej, kotlety mielone, pieczarki w cieście
Inne przepisy z Roślinożerni urlopowicze
Dodaj komentarz