KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA

KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA

KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA

Mięso z indyka to mięso drobiowe, które uznawane jest za jedno z najzdrowszych mięs. Może się ono pochwalić wysoką wartością odżywczą - zawiera cenne witaminy, minerały, a także bardzo dużą ilość pełnowartościowego białka  oraz sporą zawartość dobroczynnych dla naszego zdrowia kwasów tłuszczowych nienasyconych. P rzy tym ma mało tłuszczu, jest niskokaloryczne oraz  łatwo przyswajalne i lekkostrawne, a do tego delikatne i bardzo smaczne .  Mięso z indyka, oprócz wartości zdrowotnych, docenian... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, indyk, śniadania, tarta, ciasto, mielone, zupa, ciastka , kolacja, ciasteczka, obiad, piersi, roladki, pierś, niskokaloryczne, desery, dieta, bez pieczenia, torty, deser, tort, pierś z indyka, mięso mielone, szaszłyki, pulpeciki, skrzydełka, pieczarki, ciasto bez pieczenia, sosy, kotlet

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.