Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Składniki na 1 porcję: • płat szynki cielęcej ok. 150-180 g • 1 jajko • mąka i bułka tarta do panierowania • sól, biały pieprz • cytryna Sałatka: • 1 ugotowany w łupinie ziemniak • 1 mała cebula czerwona • 3 łyżki szczypiorku • 1 łyżka octu winnego białego • 2 łyżki oleju • szczypta cukru • 4 plastry boczku wędzonego • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Sznycel dokładnie rozbić przez folię spożywczą, zawijając kilkakrotnie brzegi do środka, przyprawić solą i białym pieprze...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.