Kiełbasa swojska, wieprzowo-wołowa, podsuszana.

Kiełbasa swojska, wieprzowo-wołowa, podsuszana.

Kiełbasa swojska, wieprzowo-wołowa, podsuszana.

Doskonała kiełbasa domowa, prosty przepis bez wędzenia po prostu dojrzewająca. Jak ktoś lubi domowe wyroby, to jest to bardzo smaczna domowa wędlina. Skład: mielona szynka 2 kg, mielone tłuste/garmażeryjne 1 kg, wołowina gulaszowa 0,5 kg, majeranek 10 łyżek,  papryka 3 łyżki, pieprz 3 łyżeczki, sól kamienna niejodowana np. z Kłodawy do przetworów 4 łyżki,, cukier 3 łyżki,  jałowiec 10 ziaren, pieprz 20 ziaren, czosnek 2 główki i zimna woda 0,5-1 litra.  Do dużej miski wkładamy mięso, wołowinę w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, chleb, kiełbasa, mięso, wołowina, kotlet, kotlety, szynka, przetwory, papryka, mięso mielone, chleb z ziarnami, kotlety mielone

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.