Pulpety zapiekane pod beszamelem.

Pulpety zapiekane pod beszamelem.

Pulpety zapiekane pod beszamelem.

Przepis na : obiad

     Pyszne, aromatyczne, ale przede wszystkim soczyste pulpety, zapiekane w kremowym, aksamitnym sosie... mmmm... Dodatek ziemniaków do masy mięsnej nadaje im niezwykłej soczystości, a subtelnie dobrane przyprawy podkreślają smak mięsa, idealnie harmonizując go z całością. Polecam! Składniki na pulpety zapiekane pod beszamelem 500 g mielonego mięsa 400 g ziemniaków 3 niewielkie cebule 2 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego sól pieprz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pulpety, mięso, sosy, bułki, mielone, ziemniaki, ziemniak, ser, ser żółty, mięso mielone, sos beszamelowy, mięso na obiad, wołowina, wieprzowina, kolacja, obiad, kotlet, kotlety, ziemniaki zapiekane, sos mięsny, sos do mielonego , sos do jajek, ziemniaki na obiad, kotlety mielone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.