Pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność w Olecku

Pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność w Olecku

Pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność w Olecku

W połowie września w Olecku, odbył się pierwszy „ Pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność ”, zorganizowany przez Elżbietę Tomczyk Miczkę z Fundacji Eurointegracja przy współpracy z władzami miasta Olecko. Tematem były trzy potrawy regionalne: - Farszynki – potrawa przywieziona na Warmię i Mazury po II wojnie światowej przez przesiedleńców z Kresów Wschodnich. Szybko się zaaklimatyzowała na terenach, gdzie ziemniaki królowały, a mięsa było mniej. Farszynki to smażone, faszerowane kluski kartoflane, w kształcie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, kluski, sosy, placki ziemniaczane, zupa, ciasto, kotlety, ziemniaki, szpinak, kotlet, łosoś, babki, mięso, boczek, jajka faszerowane , kotlety ziemniaczane, ciasto z galaretka, babka ziemniaczana, dania mięsne, szybkie ciasto

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.