Kotlety jajeczne z pieczarkami

Kotlety jajeczne z pieczarkami

Kotlety jajeczne z pieczarkami

Jarskie kotleciki z jajek i pieczarek to idealny pomysł na szybki, bezmięsny obiad. Składniki: 6 jajek 8-9 średnich pieczarek cebula bułka tarta koper papryka ostra, gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie 5 jajek gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Studzimy. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, albo kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy pieczarki, jedno surowe jajko, około 2 łyżki bułki tartej, łyżkę posiekanego koperku i przyprawy.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.