Kotleciki ziemniaczane z kiełbasą i żółtym serem

Kotleciki ziemniaczane z kiełbasą i żółtym serem

Kotleciki ziemniaczane z kiełbasą i żółtym serem

Przepis na : obiad

Choć kotleciki te nazywają się „ziemniaczane” i zawierają ziemniaki w swym składzie, tak na prawdę smakiem bardziej przypominają mi małe omlety. Zdecydowanie dominującym smakiem są tutaj jajka i ser, zaś ziemniaki schodzą na dalszy plan. Przez dodatek piany z białek są delikatne i leciutkie niczym chmurka;) Jeśli macie patelnię, na której możecie smażyć beztłuszczowo zdecydowanie polecam Wam ten wybór. Placuszki wychodzą wówczas delikatniejsze i nie wpijają tyle tłuszczu co przy tradycyjnym smaże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.