Tatrzańska kwaśnica na żeberku
Tatrzańska kwaśnica na żeberku
Będąc w Tatrach nie sposób przejść obojętnie obok tradycyjnych potraw regionalnych. Jednym z dań, obok oscypków, czy placków zbójnickich, bez którego nie wyobrażam sobie wakacji w górach jest kwaśnica- zupa z pozoru i z nazwy nie zachęcająca do spróbowania, w rzeczywistości smakuje o wiele lepiej niż się nazywa. Serwowana praktycznie w każdej karczmie Zakopanego - o ile oczywiście wybieramy te regionalne. Osobiście będąc w Zakopanem odcinam się ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenne aromaty
Autor
Kuchenne aromaty
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, żeberka, ziemniak, ziemniaki, kapustą, czosnek, pieczenie, boczek, mięso, cebula, zupa, kapusta kiszona, pieczywo, kotlet, hamburger, placki, szaszłyki, kotlety, chleb, pieczone ziemniaki, żeberka w kapuście kiszonej, bez pieczenia, kotlet z kapusty, pieczony boczek, pieczone ziemniaki z czosnkiem, dania bez mięsa, mięsa pieczone, zupa grzybowa, placki z gotowanych ziemniaków
Inne przepisy z Kuchenne aromaty
Dodaj komentarz